CRNOGORSKI TAKSISTI UPOZORAVAJU NA HAOS U DELATNOSTI: Državne službe štite divlje, a kažnjavaju legalne prevoznike!

Kod drugog slučaja dolazi do gašenja motora zbog strukturalnih oštećenja unutar samoga ili do odvajanja dela motora, pa čak i celog motora od aviona. Tu se ne pokušava restart motora, već se motor obezbedjuje procedurom od daljih oštećenja i donosi se odluka o letu. A medjunarodni zakon kaže da dvomotorni avion može nastaviti let sa jednim ispravnim motorom najviše do 364NM. Nisi me razumeo, ne upoređujem kvarove ovih aviona, oni se ne mogu ni uporediti zbog različite namene i upotrebe. Govorim o tome da se svaki kvar na avionima Vlade medijski proprati, dok se o kvarovima drugih aviona gotovo i ne govori. Troškovi pribavljanja putnih isprava, vakcinacije i lekarskih pregleda koji su u
vezi sa službenim putovanjem u inostranstvo, ako ih nadležni organ zdravstvenog
osiguranja ne prizna, naknađuju se državnom službeniku ili namešteniku u
stvarnim iznosima, na osnovu priloženog računa.

Odobrenje za osposobljavanje kandidata za vozača izdato prije početka primjene ovog zakona važi do donošenja odluke po zahtjevu iz stava 1 ovog člana. 7) vozač motornog vozila koji ne isključi motor na zahtjev ovlašćenog policijskog službenika ili drugog službenog lica ili kada je to određeno saobraćajnom signalizacijom ili kada je vozilo zaustavljeno na putu duže od tri minuta ili u tunelu duže od jednog minuta taxi sluzbe podgorica (član 162 stav 3). Za prekršaj iz stava 1 ovog člana, vozaču, mladom vozaču, vozaču početniku odnosno instruktoru vožnje, izuzev slučajeva predviđenih u tač. Ukoliko vozač ne postupi po naredbi iz stava 1 ovog člana, ovlašćeni policijski službenik će isključiti vozilo iz saobraćaja. Stanica za tehnički pregled vozila iz stava 1 ovog člana dužna je da, bez odlaganja, izvrši kontrolni tehnički pregled vozila.

Nažalost oni najglasniji i oni koji imaju tu mogućnost da takve informacije prenesu u javnost su uglavnom laici i od kvarova koje je i sam proizvođač predvideo, i za to propisao određene procedure, naprave katastrofu i kako je neko jedva izvukao živu glavu. Nažalost takve procene (u današnjem slučaju da je avion padao toliko i toliko)… nisu objektivne. Sa druge strane, kada bi se bavili statistikom o tome koliko je godišnje po avionu kvarova i otkazanih letova/zamenjenih aviona imao nekadašnji Jat Airways, Air Serbia a koliko avio-taxi firme, videli bi da je Avio služba Vlade imala najmanje problema, ali niko se time ne bavi izuzev DCV-a.

px’/>

https://taxi-travel.me/